torstai 10. heinäkuuta 2014

Millä nainen saa itsensä kauniiksi?

Joka ikinen nainen haluaisi olla kaunis. Näin uskon, tai on ainakin joskus halunnut, ennen kuin on luovuttanut.

Kyllähän kaikkea mahdollista on tarjolla. Myydään ihmeitätekeviä voiteita ja seerumeita, ihan käsittämättömiin litrahintoihin. Myönnän itsekin että joskus ei edes tajua katsoa pakkauskokoa, vaan ostaa tuotteen muilla perusteilla. Mutta aivan vastaavan tuotteen, isommassa pakkauksessa, saattaa saada samaan hintaan kun vain huomaa hiukan vertailla hintoja. Ja jos todella miettii, mitkähän kauneudenhoitotuotteet ovat ihan rehellisesti tehneet ihmeitä? Oma listani on lyhyt: hiusöljyt ovat mahtavia tuotteita, jotka ovat vaikuttaneet hiusten kuntoon enemmän kuin kaikki elämän varrella käyttämäni ihmeshampoot ja -hoitoaineet yhteensä. Nyt käytänkin halpoja täysin hajustamattomia ja lisäaineettomia hoitoaineita ja shampoita. Ja hiukset paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Ihonhoidossa must ovat kuorintahansikkaat, joilla saa kuolleen ihosolukon pois - ja taas paljon halvemmalla kuin käyttämällä jotakin kuorinta-aineita! Kuivan ihon kosteutukseen mahtava tuote on kookosöljy. Voi sitä syödäkin, mutta oma purkkini kyllä kuluu lähinnä ihovoiteena. Etenkin talvella se on verraton ihon hilseilyn lopettaja ja kesällä auringon kiusaamalle iholle paras mahdollinen tuote. Siinäpä ne suurimmat ihmeidentekijät!

Kauneushoitolat myyvät mitä ihmeellisempiä hoitoja ja kirurgiset toimenpiteet ovat arkipäivää jo suomessakin. Niitä hoitoja ottavat ihan tavallisetkin ihmiset, eivät vain rikkaat. Itse olen käynyt kerran kosmetologikoululla ihonpuhdistuksessa, siitä on arviolta 25 vuotta. Voi olla että vaikutukset ovat jo kadonneet.

Pysähdyin tässä puolen vuosisadan kriisissäni katselemaan peiliin miettien että tarttis tehrä jotain. Siis ulkonäölle.  Fakta on se, että ne toimet, jotka eniten kohentaisivat ulkonäköäni olisivat ihan ilmaisia. Muutama kilo pois, ryhti kunnolliseksi, terveellistä ruokaa ja ulkona liikkumista. Sillä matkalla nyt ollaan.

Tähän mennessä on sädehoitojakson loppumisesta pudonnut n. 7 kiloa. Se lähti helposti, mutta itsekuria vaatii toki syödä noin puolet siitä mitä tavallisesti ja liikkua vähintään tunti päivässä. Lenkkeily on kuitenkin ihan selkeästi parantanut mielialaa ja olen itseeni kaiken kaikkiaan tyytyväisempi. Myös lyhyitä hölkkäpätkiä on jo kuulunut kävelyn lomaan. Sanalla sanoen mahtavaa.

Sen verran urheilutaustaa minulla on, että tiedostan hyvin mitkä vaarat vaanivat kun tällaisena melko huonokuntoisena yhtäkkisesti innostuu kuntoilusta. Päätavoitteeni on nyt pitää itseni aisoissa, eikä tehdä mitään tolkuttoman paljoa. Myös puutarhatyöt ovat kuluttavia ja samalla liikkuu ihan huomaamatta. Kun käyttää rautakankea, lapiota ja kottikärryjä, ei ehkä sinä päivänä kannata rautatankoja sisällä paljoa liikutella. Kohta toivon mukaan pääsen aloittamaan pyöräilyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti