perjantai 10. lokakuuta 2014

Elämäni ensimmäinen lymfaterapia

Toukokuussa syöpälääkäri laittoi minulle mukaan lähetteen lymfaterapiaan, mutta olen tuttuun tapaan odottanut, että kyllä se turvotus itsesään häipyy kun vaan liikun ja teen fyysisiä töitä ja aikaa kuluu.

Ei muuten häipynyt!

Niinpä sitten nyt vihdoin varasin ajan fysioterapialaitoksesta, lymfaterpiaa varten. Tällä kertaa häveliäisyys voitti, ja oli pakko varmistaa että hoitaja on nainen. Jotenkin tuntuisi hullulta mennä käsittelyyn jonka tekisi mies. En varmastikaan ole ainoa joka näin ajattelee!

Hoito tehtiin eilen puoliltapäivin. Aika oli tunnin aika, josta ensimmäiset 10 minuuttia meni haastatteluun ja viimeiset 10 minuuttia kinesioteippaukseen. Varsinaisen käsittelyn hän aloitti pyörittelemällä molempia arpikohtia melko voimakkaasti pyörivin liikkein. Hetken käsittelyn jälkeen kipu hävisi. Sitten hän kävi läpi kaulan, kainalon, ja vasemman neljänneksen niin etu- kuin tapapuoleltakin. Varsin jännä ja rentouttava hoito.

Vaikutukset eivät tietystikään tuntuneet heti, mutta varasin siitä huolimatta ensi viikolle ajan, ja vielä seuraavallekin.

Käsittelyn jälkeen janotti ja tuntui siltä että "limppu" oli kadonnut kainalosta. Eli kainalon alueella on ollut sen verran turvotusta että nyt tuntuu todellakin toisenlaiselta. Myös rinta on eri tuntuinen, ei enää semmoinen räjähdystä vaille oleva kumipallo! Loistavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti