perjantai 19. syyskuuta 2014

Nyt se on sitten ohi?

Syöpä on kyllä totisesti aika vaikea sairaus. Viime viikkoina on ollut vaikeuksia vastata niihin ystävien, tuttujen ja sukulaisten kysymyksiin ja toteamuksiin. "Onnittelut, sä olet nyt terve?" "Nyt se on sitten ohi."

Toki pitää olla positiivinen ja olenkin sitä. Mutta syöpä on sairautena sellainen, että tämän tilanteen ymmärtää ehkä täysin vain toinen samalla viivalla oleva. Syöpä leikataan pois, saadaan hoitoja... Mutta siitä huolimatta niitä syöpäsoluja jää vaeltelamaan pitkin elimistöä. Sitä toivoo ja uskoo, etteivät ne pirulaiset tee uutta pesää mihinkään. Mutta kukaan ei lopulta tiedä. Kukaan ei tiedä mikä on tulevaisuus. Tutkimukset joilla varmistetaan tilanne, ovat lapsellisia, ja paljastavat syövän vasta jos se on jo tehnyt tuhoamistyötänsä jonkin aikaa. Valitettavasti.

Niin että tässä se nyt sitten on, se vastaus. Ei, en ole terve. Ei, ei se ole ohi. Nyt pitää vain jatkaa elämää, ja toivoa. Ja tehdä kaikki voitavansa että elimistö pysyisi niin hyvässä kunnossa että nitistäisi syöpäsolut. Taidetaan tarvita myös onnea.

3 kommenttia:

 1. Hyvin sanottu! Samanlaiset fiilikset on 1-v kontrollin jälkeen. Ei näkyvää syöpää. Terveeksi luullaan ja sanotaan, itse sen kuitenkin tietää, että on toistaiseksi oireeton. Lääkäri sanoi, että hoidot ovat tepsineet. Se on varmaan totta, toistaiseksi.

  Onnea sinulle ja minulle ja meille lukuisille saman asian kanssa kamppaileville!

  VastaaPoista
 2. Sytothan tulee sitä varten että ne tappaa ne harhailevat pirulaiset jotka mahdollisesti ovat pääpirusta lähteneet vaeltamaan. Voi siis hyvin olla että sinulla ei mikään syöpäsolu enää vaeltele!! Vaikka luotto tulevaisuuteen on vaikea, on mahdollisuus siihen hyväänkin!

  VastaaPoista
 3. Niinpä... samanlaiset tunnelmat täällä. Pyrin nauttimaan tästä hetkestä ja nykyisestä hyvästä terveydestä. Ei pitäisi pelätä / kuvitella tulevaisuuden mahdollisia peikkoja. Tosiasiassa on vaikea unohtaa sairautta - varsinkin kun rinnattomana elelee... Ehkäpä ajan kuluminen auttaa meitä löytämään uskon myös tulevaisuuteen.

  VastaaPoista