keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kontrollikäynti

Kuten edellisessä postauksessani kirjoitin, odottelin kontrollikäyntiä huhtikuulle. Lääkäri oli halunnut sen niin, että käyn ensin ultrassa ja mammografiassa, ja sen jälkeen verikokeissa- jonka jälkeen tapaisin lääkärin. Eihän se nyt ihan niin mennyt.

Kesäkuussa sain kutsun lääkärille, mikä käynti tuntui varsin turhalta kun kaikki tutkimukset olivat tekemättä. Mietin hetken että soitanko sinne ja valitan ettei tämän nyt tässä järjestyksessä pitänyt mennä, mutten sitä tehnyt. Siitä syystä että pelkäsin että koko homma sitten siirtyy jonnekin syksyyn! Niinpä sitten lääkäri kyseli kuulumisiani ja vointiani, tutki päällisin puolin ja kertoi että muutamaa päivää aiemmin otetut verikokeet olivat ok.

Pari viikkoa tämän jälkeen pääsin sitten ultrattavaksi ja mammografiaan. Tutkimuksen teki nuori erikoistuva naislääkäri, joka oli varsin mukava ja asiallinen. Vanhempi kollega tuli sitten katsomaan kuviani. Yhdessä he päättivät että pitää ottaa oikeasta rinnasta (siitä terveestä) tarkennuskuva. Se otettiin, ja tutkivat sitäkin pitkän tovin. Siinä vaiheessa kun kuulin viereiseen huoneeseen, että pitää ottaa vielä yksi tarkennuskuva, alkoi jo paniikki kuristaa kurkussa. Kokosin kuitenkin itseni ennen kuin hoitaja tuli huoneeseen. Kuva otettiin ja lääkärit sitä jälleen tutkivat. Minulle kerrottiin että kyse on vain viattomista kalkkeutumista, eli kaikki ok.

Puin vaatteet ylleni ja kuljin robottina parkkipaikalle. Olo oli täysin tyhjä.

Tämän jälkeen sitten vanhempani ja muutama läheinen onnitteli. Otin tyynesti onnittelut vastaan, osaamatta itse asiasta riemuita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti