maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vatsa kuntoon

Olen juhannuksen jälkeen lukenut Kaarlo Jaakkolan kirjaa Vatsa kuntoon. Kirjoittaja on kirurgian erikoislääkäri, joka on perehtynyt 30 vuoden ajan ravitsemushoitoihin.

Suosittelen kirjan lukemista kaikille, jotka haluavat voida paremmin. Paradoksaalista on  se, että sellaiset ihmiset, jotka elävät kaikista epäterveellisimmin ja joiden elimistö huutaa apua, eivät varmastikaan tätä kirjaa lue. Soisi kuitenkin että pikku hiljaa yleiset ravitsemussuositukset muuttuisivat ja että ravitsemushoidot otettaisiin osaksi lääkäreiden määräämiä perushoitoja.

Vuosien myötä olen oppinut uskomaan sen, että ihmisen kasvot kertovat miten hänen vatsansa ja suolistonsa voi. Ihon väri, epäpuhtaudet...Silmien ympäristöstä näkee jos ihmisellä on sydänongelmia. Joku voi sanoa että huuhaata, mutta kannattaa tarkkailla ympäristöä. Saatat muuttaa mielipiteesi!

Luen kirjan varmasti vielä toiseen kertaan, käyttäen kynää merkintöjen tekemiseen. Tällä ensimmäisellä lukukerralla lopputulos oli se, että käväisin luontaistuotekaupassa.


Greipinsiemenöljy on ihmeaine, jota kannattaisi jokaisen nauttia. Nyt kaupassa oli öljytipat loppu, joten jouduin tyytymään kapseleihin. Lisäksi ostin Spirulina-jauhetta ja mustikkajauhetta.

Tottakai tuoreet marjat olisivat paras vaihtoehto, mutta aina niiden saaminen ei ole mahdollista.

Jo ennestään syön muutamia lisäravinteita. Päivityksestäni 13.4 voit lukea mitä päätin ottaa tuolloin käyttöön. Sen jälkeen olen vatsavaivojen vuoksi ottanut käyttöön taas myös pellavansiemenrouheen, tosin vain pieninä määrinä, 1-2 tl per vrk.

Lisäksi hoen itselleni muutamaa mantraa: syö vihanneksia niin paljon kuin mieli tekee ja milloin vain. Syö hedelmiäkin silloin kun siltä tuntuu, ovat parempi vaihtoehto kuin muu makea. Vältä leipää ja perunaa. Syö pastaa ja riisiä vain vähän ja mieluiten täysjyvää. Lihaa silloin tällöin...kalaa aina kun maittaa! Rasvat vähiin, voita ja öljyä.

Näillä mennään. Ja liikuntaa lisään nyt sitä mukaa kuin polvi kestää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti