sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Miljoona ruusua

Kukkalähetti toi minulle ruusuja. Mutta taitaa nyt olla niin että povessani on myös toisenlainen ruusu, joka ei todellakaan tuo hymyä huulille.

Sairaalan lääkärin tokaisu tiistaina "ei kai tuo ole ruusu!" jäi mietityttämään. Ongelma vain jatkuu jatkumistaan, joten nyt ajattelin katsoa mitä netti kertoo ruususta. Vainoharhaisten ei pidä katsoa netistä mitään, koska varmasti täysin tervekin löytää itsestään helposti kaikki oireet moneen eri sairauteen.

Noh, joka tapauksessa näyttää päivänselvältä että se se on. Kipeä olo, rinta on turvonnut, aristava ja siinä näkyy tarkkarajainen punainen alue. Iho on tunnoton. Väsyttää, väsyttää ja vielä kerran väsyttää. Laittaisin valokuvan tähän, jos kyseessä ei olisi, niin noh, rintani.

Haavastani löytyi viljelyssä jonkin verran Staphylococcus aureusta, ja siihen määrättiin Kefexin-kuuri. Vaan eipä koko aikana ole tainnut olla haavassa erikoisemmin tulehdusta, vaan rinnan toisella laidalla. "Ruusu on yleinen ihon ja ihonalaisen kudoksen bakteeri-infektio. Sen aiheuttaja on lähes aina beetahemolyyttinen A-ryhmän streptokokki." "Tavallisesti lähellä ruusua on alue missä iho on rikki, mitä kautta taudinauheuttajat pääsevät ihoon."

Ei, minulla ei ole kuumetta, meillä se on sukuominaisuus. Voi olla vaikka kuinka kuumeinen olo, mutta lämpö ei nouse. Olen ollut edellisen kerran kuumeessa lapsena. Torstaina otetuissa verikokeissa CRP ei ollut koholla, no toisaalta takana jo Kefexin-kuuri ja muutama päivä Dalacin-kuuria.

Tiedän että edellä kerrottu on sekavaa. Täällä nyt sitten vain odottelen mihin suuntaan tilanne menee. Ei tietenkään pidä ajatella että tämä olisi vakavaa. Mukavaa tämä ei ainakaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti